Пенливи вина - къде са предпочитани?

Write By: Toddor Published In: Интересно Created Date: 2015-06-08 Hits: 582 Comment: 0
Пенливи вина - къде са предпочитани?

Пенливи вина - къде са предпочитани?

Много любители на вино приемат пенливото вино за специални поводи и не го пият редовно, като червено вино? Според нови данни на Vivino във всяка страна пенливото вино се възприма по различен начин, в някои страни се пие пенливо вино четири пъти по-често, отколкото в другите.

Някои любители вярват, че пенливо вино трябва да се консумира само по специални поводи като сватби, годишнини, победи и други тържества. Има и други, които смятат, че пенливото вино е годно за всеки повод, независимо дали е в 05 часа в понеделник, или при посрещане на новата година.

Според новите данни на Vivino, в скандинавските страни Финландия, Швеция и Норвегия пенливо вино се пие по често, докато в Швейцария, САЩ и Чили пенливото вино е за специални поводи.

Изследванията са за консумацията на пенливо вино от общото потребление на вино във всяка страна. При проучване на 10 милиона потребители и това колко често те оценяват пенливи вина спрямо общото потребление резултата е,  че италианците консумират пенливи вина над 10% от общата консумация, докато американците консумират пенливо вино само 2,38% от консумацията.

Резултати- въз основа на 5-те годините данни на Vivino


 

http://www.vivino.com

Нашите пенливи вина:

Магура Сухо- Бяло естествено пенливо вино

Магура брут розе- естествено пенливо вино

Магура Брут - Бяло естествено пенливо вино

 

 

 

Leave A Comment

Captcha